OI U PARIZU 2024.

OI U PARIZU 2024.

Stogodišnjica olimpijskih igara iz 1924. godine čini Olimpijske igre u Parizu 2024. još značajnijim događajem.

Letnje olimpijske igre 2024. godine održaće se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine. Nakon što je prethodno bio domaćin 1900. i 1924. godine, Pariz će postati tek drugi grad koji je tri puta biti domaćin letnjih olimpijskih igara, zajedno sa Londonom (1908, 1948. i 2012).

Olimpijske igre 2024. godine takođe obeležavaju stogodišnjicu olimpijskih igara iz 1924. godine. Francuska će biti domaćin igara po šesti put, računajući i letnje i zimske olimpijske igre. Osim u Parizu i njegovim predgrađima, određena sportska takmičenja će biti održana i na drugim mestima. Takmičenja u rukometu će se održati u Lilu, jedrenje će se održati u Marselju, u surfovanje na Tahitiju u Francuskoj Polineziji koja se nalazi 15.700 km od Pariza u Južnom Pacifiku i do koga let traje nešto više od 20 sati, dok će se fudbalski turnir igrati širom Francuske. Na Igrama u Parizu će prvi put održana takmičenja u brejkdensu. Očekuje se da će Olimpijske Igre okupiti vrhunske sportiste iz čitavog sveta u različitim disciplinama, uključujući atletiku, plivanje, gimnastiku, fudbal, košarku, tenis i mnoge druge sportove. Takođe, Pariz kao domaćin obećava spektakularnu atmosferu i nezaboravna sportska iskustva za takmičare i navijače.

Ove Olimpijske igre će biti posebne jer će obeležiti povratak Olimpijskih igara u francusku prestonicu nakon gotovo jednog veka. Sigurno će biti mnogo uzbuđenja i inspiracije kako za učesnike, tako i za ljubitelje sporta širom sveta!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish